Објављен нови број часописа Музикологија!

Велико нам је задовољство да 2023. годину можемо да закључимо новим бројем часописа Музикологија (35, II/2023), као и вешћу да је ово издање нашег института одлуком Министарства науке, технолошког развоја и иновација унапређено у категорију М23!

Овим новостима закључује се и двогодишњи мандат др Данке Лајић Михајловић на месту главне и одговорне уреднице и др Бојане Радовановић на месту секретара часописа. Надовезујући се на претходне успехе руководства, за ове две године часопис је такође добио нови сајт, и ушао на базе Scopus и ERIH PLUS.

Главна тема новог броја посвећена је музичким фестивалима. Заједно са радовима објављеним у рубрици Varia, ово издање броји 8 научних студија аутора и ауторки из Србије, Пољске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Мађарске, као и четири текста у рубрици Научна критика и полемика. Посебно смо захвални др Изалију Земцовском, који је написао кратак текст поводом 95. рођендана наше цењене сараднице у пензији, др Надежде Мосусове.
Цео број доступан је у отвореном приступу на сајту часописа: https://muzikologija-musicology.com/inde…/MM/issue/view/28

Честитамо уредништву и свим сарадницима!

Објављивање издања финансијски су помогли Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије и Министарство културе Републике Србије.